Bio


merce armengol

(Manresa, 1965)

Tot i que des de ben petita ja soc molt creativa i mostro facilitat pel dibuix i per les arts plàstiques, a la universitat em formo en Biologia. Posteriorment estudio Higiene Bucodental per acabar professionalment dedicada al camp de l’Odontologia.

Tot canvia el 1995, amb el naixement de la meva primera filla. Deixo de banda l’activitat professional per dedicar-me de ple a la família, a la “carrera de mare”. És llavors quan torno a agafar llapis i paper, aquest cop per dibuixar nens, els meus fills.

El 2002 m’inicio de manera autodidacta en la tècnica de l’oli i descobreixo una faceta artística que em fascina: la de retratista. Més endavant, acudeixo a l’estudi del prestigiós mestre Juan Torra López, que m’ofereix formació en la pintura a l’oli fonamentada en la tècnica del Renaixement.

Des de llavors, no he deixat de pintar en cap moment i he participat amb la meva obra en diverses exposicions col·lectives. El 2012 presento la meva primera exposició en solitari com a retratista i, des de 2014, participo anualment en el BP Portrait Award del National Portrait Gallery de Londres. Durant quatre anys he fet de professora al taller de pintura de l’associació “Dona per la Dona” de Sant Andreu de Llavaneres.

Inquieta com soc, aviat em sento atreta per altres camps de creació, de manera que, el 2011, em formo en Disseny Gràfic digital amb un nou propòsit: la il·lustració de contes. Aquesta via em porta a la publicació de Natasha, història d’una adopció (2015), basat en fets autobiogràfics, i de Sant Joan i el Solstici d’Estiu (2018), un llibre carregat de màgia i de fantasia que té als meus fills com a protagonistes i que inaugura la sèrie El Nostre Secret.

Actualment treballo en un nou projecte multidisciplinari, Missé, que es dirigeix al públic infantil, fa incidència en els valors i trenca la barrera del paper per convertir la protagonista en una nina.

«Els meus quatre fills són i han estat sempre la meva font d’inspiració»