Natasha, Història d’una Adopció


Basat en fets reals i fruit de la il·lusió i d’un amor incondicional, narra les vivències més significatives de quatre germans en el procés d’adopció de la més petita.

FITXA TÈCNICA

Autora: Mercè Armengol

Il·lustradora: Mercè Armengol

Editorial: Aurifany Editorial

Idiomes: català i castellà

Mesures: 28×24 cm

Enquadernació: cartoné / tapa dura

Pàgines: 70

Il·lustracions: 26

Primera edició: març 2015

Al Març del 2015 es va publicar “Natasha, història d’una adopció”, llibre del qual en sóc escriptora, il·lustradora i mare dels quatre protagonistes.

Aquest llibre, basat en fets reals, és fruit de la il·lusió i d’un amor incondicional, un llibre on narro les vivències més significatives dels meus fills en el procés d’adopció de la més petita.

Aquest és el llibre que jo buscava quan era mare de tres fills biològics i estava en procés d’adopció de la quarta. Als meus fills, que llavors tenien quatre, sis i set anys, se’ls feia molt difícil entendre les situacions que havien de viure, els tràmits, la llarga durada del procés, en definitiva, per tot el que havien de passar per poder tenir un germanet que no sortís de la meva panxa.

Vaig buscar alguna referència bibliogràfica que pogués ajudar-los a entendre millor totes aquestes situacions, però … sorprenentment no la vaig trobar. N’hi havia pensada per als pares adoptius, també per als nens adoptats, però cap pensada per als germans biològics.

Durant tot el procés, eren tantes i tantes les experiències i situacions que vivíem, que em vaig dir: si en fes un recull, aquest llibre el podria fer jo per poder ajudar a futures famílies que es trobin en la nostra situació.

Ara, que ja és una realitat, m’adono que aquest llibre no només pot ajudar els germans biològics, sinó que és didàctic també per als pares adoptius, per donar-los a conèixer de manera ràpida com serà el procés que hauran de viure. És fantàstic per al nen adoptat, perquè el fa sentir-se molt estimat i desitjat, i l’ajuda a entendre el que és l’adopció. Finalment dir-vos que crec és interessant per a tota la societat, perquè s’adoni que l’única diferència que hi ha entre un fill biològic i un fill adoptat, és l’embaràs i el part, que no són millors ni pitjors, únicament són diferents.

Sempre dic que la mare que no ha pogut tenir un fill biològic, si ha anat a buscar un fill adoptat amb la mateixa il·lusió que jo, sap el que és tenir i parir un fill. No és la carn i la sang sinó el cor i l’amor els que ens fan pares i fills.

M’agradaria poder transmetre aquest missatge i l’experiència del procés a la societat a través de “Natasha, història d’una adopció”.